dijous, 12 de novembre del 2009

Escola de Mares de les 613 vivendes

Dins les II Jornades de Prevenció de la Violència de Gènere de l'Institut, dimecres 11de novembre el grup de l'Escola de Mares de las 613 vivendes -Burjassot-, va presentar a l'alumnat  de 2n de Batxiller el curt que van realitzar com una  de les activitats de denúncia en contra de la violència masclista, un tema amb el qual es troben especialment sensiblitizades.
D'aquesta xarrada, una de les nostres alumnes ha elaborat aquest text (Noelia):
"Hui ens han donat una xarrada en l'institut un grup de mares que es reunixen i que parlen sobre els seus problemes i s'ajuden entre elles.També parlen sobre diversos temes i un del més parlats és la violència de gènere.

El maltracte és per a mi i per a qualsevol dona un patiment, un infern i un malsomni "consentit" i dic això perquè poden arribar a estar tan enamorades dels seus homes que no se n'adonen  o no es volen adonar del que està passant i per això, perdonen una vegada, dos, tres... agafen aire...quatre...simplement per por.
L'home sap actuar mitjançant el maltracte psicològic insultant-la i després sap arreglar-ho tot quan diu "t'estime". Després pot ser que arribe a donar una galtada, patades o acabe amb la teua vida i just en ese moment una dona ha de saber que quan un home insulta de tot cor , pega i mata ,el seu cervell es fa més xicotet i aleshores no els veiem com persones, sinò com animals desalmats, freds, insensibles que no escolten i no volen escoltar a la seua dona i per la seua hybris masculina és capaç de fer una atrocitat com posar fí a la vida d'una persona que està sent víctima d'un malsomni que mai haguera desitjat."

"De tots els homes que haja en ma vida ningú serà millor que jo"

1 comentari: