dilluns, 9 de novembre de 2009

A l'octubre, pobresa zero

POBRESA ZERO.


Som la primera generació que podem acabar amb la pobresa
Quin paper vares jugar? Vas ser ric? Vas ser pobre? O el teu país es trobava en vies de desenvolupament? La sort estigué del teu costat?
El passat 30 d'Octubre tot en mon a l'institut jugàrem a un joc que intentà conscienciar a la gent sobre l'estat del món.
A classe, abans del pati, dos professores i una alumna han intercanviat els nostres esmorzars per papers de colors. Escrit trobàvem en quina part del món ens havia tocat viure. Algunes eren persones riques, les quals podien menjar-se qualsevol dels esmorzars que havien recollit. Altres eren persones que vivien en països en vies de desenvolupament i podien menjar alguns dels esmorzars. Els últims eren els pobres, els qui no tenien res per a menjar. Tan sols les ONG's els donaven unes molles de pa. (La gent de teatre de l'institut varen tindre el paper d'ONGs o el de policia per fer l'activitat més realista). Finalment, la gent pobra es revel·là contra les injusticies viscudes i entraren dins de l'habitació on es troBava el menjar,

Una de les coses que va reflectir la realitat van ser el gran nombre d'esmorzars que sobraren, igual que la gran quantitat de menjar que s'aboca al fem tots els dies. Des del meu punt de vista m'alegre d'haver-ne sigut pobre solament mitja hora de la meua vida. Va ser una activitat molt educativa que hauria de fer-nos reflexionar molt.
Clara Bordes, 2n. de Batxiller

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada